Juristtjänster

Juridik är för många en djungel. Något man sätter sig in i först när man sitter där, har hamnat i tvist med någon eller inte kommer överens om något. Man tänker ofta att saker och ting löser sig, det gör dom väldigt sällan tyvärr. Det viktiga är att skriva avtal och testamenten innan det behövs, medan man dessutom fortfarande är sams... 

Det finns tyvärr inga färdiga standardmallar för detta. Hos oss kan du känna dig trygg med att avtal och överenskommelser blir korrekt skrivna, och du får hjälp med alla dina frågor.

Första rådgivningsmötet är alltid gratis! Oavsett om det är per telefon, på kontoret, eller via mejl.

AFFÄRSAVTAL

Behöver du avtal med dina affärskontakter? Hjälp med GDPR eller kanske ett samarbetsavtal eller aktieägaravtal? Ekonomibyrån Knäred hjälper er att upprätta era avtal tryggt och säkert enligt gällande lagstiftning.

Pris 975 kronor/timme


FAMILJERÄTT

Ingenting är större än kärleken och att flytta ihop är ännu större. Men vad gäller? Ärver sambor varandra? Vad händer om partnern har barn sedan tidigare? Hur ser ett äktenskapsförord ut? Vad händer med familjeföretaget vid skilsmässa? Hur gör man en bouppteckning om någon går bort? Hör av dig till Ekonomibyrån Knäred, så får ni hjälp och svar på frågorna ni har och dessutom hjälp med alla viktiga handlingar som ni har behov av.

Pris 975 kronor/timme

HUNDJURIDIK

Hur underbart är det inte med en kull med valpar? Men vad händer om valpen visar sig ha varit sjuk redan från början? eller blir skadad i en olycka? Eller kanske förorsakar en olycka? Om du har en hund på foder och den blir sjuk vad gäller då? Ekonomibyrån Knäred hjälper dig genom djungeln av frågor för både ditt och hundens bästa!

Pris 975 kronor/timme
Första rådgivningssamtalet alltid gratis!

Hästföretagare? Ekonomibyrån Knäred hjälper dig med juridiken!

HÄSTJURIDIK

Hästägande ska vara roligt. Men ibland blir det tvister om inackordering, om hur hästen egentligen blev inriden, vem som bär ansvar för hästen under transport, fodervärdsavtal, fastighetsavtal, arrenden, eller köpeavtal. Vad gäller egentligen? I takt med att kostnaderna blir högre för inackorderingar och hästägande i stort samt att hästarna blir dyrare så är det jätteviktigt att ha de där rätta pappren skrivna innan det händer. Som hästägare sedan många år och jurist så hjälper jag dig att ingå avtalen, eller stöttar och hjälper om du väl hamnat i tvisten. Säkert och tryggt, till en rimlig kostnad.
 
Pris 975 kronor/timme
Första rådgivningssamtalet är alltid gratis!

RÄTTSKYDD

I de flesta villa och hemförsäkringar finns ett rättsskydd, det är i första hand den du ska använda om du hamnar i tvist med någon. Observera att rättsskyddet dock inte gäller vid till exempel skilsmässotvister.

Rättsskydd ska hjälpa till att täcka dina kostnader för ombud i tvister som privatperson. Din kostnad blir förmodligen 20 % av rättegångskostnaderna upp till 200.000 kr (i det flesta försäkringsbolag – kolla villkoren i din försäkring).

Det är framförallt ombudskostnader ansökningsavgift till tingsrätt och liknande kostnader som du får betala 20 % av i slutändan om ditt försäkringsbolag har godkänt rättsskydd. Tvister under ett halv prisbasbelopp får du förmodligen ingen rättsskydd för.

Är du istället företagare får du titta i dina försäkringsvillkor om vad som gäller för ansvarsförsäkringen i den vid tvister. Kontakta ditt försäkringsbolag eller titta i dina villkor!


Kontakta Ekonomibyrån Knäred